Casper Dik (1972) studeerde klassiek saxofoon aan het Utrechts Conservatorium. Daarnaast studeerde hij HaFa-directie aan het conservatorium van Amsterdam. Beide diploma’s behaalde hij cum laude. Als uitvoerend muzikant maakte Casper deel uit van saxofoonkwartet L’Imprévu. Dit kwartet won in 1996 “de Vriendenkrans”, toegekend door de Vereniging Vrienden van het Concertgebouw en het Concertgebouw Orkest.

Casper is saxofoondocent bij muziekvereniging Linfano te Linschoten en bij de Koninklijke Harmonie Oosterbeek. Ook is hij dirigent bij Koninklijke Harmonie De Eendracht in Raamsdonksveer en bij de Koninklijke Harmonie in Doorn. Naast deze vaste werkzaamheden werkte Casper met enkele projectorkesten en het opera-orkest aan diverse multidisciplinaire voorstellingen en concertreizen naar o.a. Scandinavië en Oostenrijk.

Het hout (de saxofoons) bij de fanfare is vrijwel allemaal geschoold door Casper. Hierbij heeft hij veel aandacht voor detaillering en uitvoering. Plezier hebben in muziek het maken en de leerling kwalitatief laten groeien. Met veel enthousiasme heeft hij al vele saxofonisten op hoog muzikaal niveau gebracht. En daar zijn wij trots op!