Hout instrumenten:
De saxofoon is een koperen instrument, maar met een kunststof mondstuk met houten riet. Hierdoor valt het onder de hout instrumenten. Door te blazen op het mondstuk wordt het riet in trilling gebracht waardoor het geluid wordt gevormd. De saxofoon is populair en wordt in bijna alle muziekstijlen wordt gebruikt.
Er zijn veel soorten saxofoons van klein en hoog (sopranino) tot groot en laag (contrabas) De saxofoons die bij Linfano bespeeld worden zijn de sopraan-, alt-, tenor- en de baritonsaxofoon.
Onze docenten zijn zelf professionele musici en/of dirigent en zijn afgestudeerd aan het conservatorium.
Bij Linfano kunt u ook examens doen. Dit zijn examens van de KNMO (theorie en praktijk) Er zijn vier examens namelijk A, B, C en D. Het D-examen is het hoogste examen.  Het gaat in overleg met de docent of u dit wilt, muziekvereniging Linfano raadt het wel sterk aan om te streven naar een diploma, maar het is niet verplicht.

De meeste leerlingen die beginnen met lessen op de saxofoon starten op een altsaxofoon. Als u over wilt stappen op een andere saxofoon dan kan dat redelijk eenvoudig omdat de grepen op iedere saxofoon hetzelfde zijn.
Vanaf 7 jaar kan er worden gestart op een saxofoon.

Lesvorm
Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. De individuele lessen vinden meestal wekelijks of om de week plaats op zaterdag en duren 30 minuten per les.
De lessen worden op zaterdag in het Trefpunt gegeven.

Als u al wat lessen hebt gehad kunt u mee spelen in het leerling orkest, dit bespreekt u met de docent.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie of aanmelden voor les neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.