Koper instrumenten:
Trompet, cornet, bugel, hoorn, trombone, bas trombone, bariton en euphonium, bastuba (Bes en Es)
De koper instrumenten worden onder verdeeld in klein- of groot koper. Dit is logischerwijs een indeling naar maat van het instrument. Of van zacht naar scherp dit is een indeling op klank. Dit is niet dezelfde verdeling. Een trompet en trombone zijn scherp koper. Een bugel en euphonium zijn zacht. Maar een bugel en trompet vallen onder klein koper.
Een koperen blaasinstrument heeft drie of vier ventielen. Of zoals bij de trombone door het uitschuiven van de U-vormige buis.
Het geluid ontstaat doordat de lippen die tegen het mondstuk geplaatst worden, met de adem in trilling worden gebracht
Koper instrumenten horen tot de standaard bezetting van een fanfare orkest. Je kunt met koper beginnen te spelen als je ongeveer 7 jaar bent. Meestal met een klein model instrument.

Onze docenten zijn zelf professionele musici en/of dirigenten en zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Tijdens de individuele lessen leer je een instrument te bespelen. Naast beheersing en algemeen muziekonderwijs word je voorbereid op het muziekmaken in groepsverband in het fanfareorkest. Ter voorbereiding speel je mee in het leerlingen orkest. In overleg met de docent stroom je door naar het grote orkest.
Bij Linfano kunt u ook examens doen. Dit zijn examens van de KNMO (theorie en praktijk) Er zijn vier examens namelijk A, B, C en D. Het D-examen is het hoogste examen.  Het gaat in overleg met de docent of u dit wilt, muziekvereniging Linfano raadt het wel sterk aan om te streven naar een diploma, maar het is niet verplicht.

Lesvorm
Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. De individuele lessen vinden meestal wekelijks op maandag en duren 30 minuten per les.

Geïnteresseerd?
Voor meer informatie of aanmelden voor les neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.