Afbeeldingsresultaat voor slagwerk

Het verzorgen van een goede muziekopleiding is een kerntaak van Linfano. Wij verzorgen met eigen docenten, een volwaardige muziekopleiding voor kinderen en volwassenen! Muziek leren maken draagt bij aan persoonlijke groei en een harmonieuze ontwikkeling. Als eerste start maakt een leerling onder begeleiding van de muziekdocent zich de grondbeginselen van het bespelen van een instrument eigen. Dat gebeurt tijdens een half uur les per week en door thuis te oefenen. Zijn voldoende vorderingen gemaakt, dan kan de leerling instromen in het leerlingenorkest. In overleg met de docent stroom je door naar het grote orkest.

Onze docenten zijn zelf professionele musici en zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Tijdens de individuele lessen leer je een instrument te bespelen. 

Bij Linfano kun je ook examens doen. Dit zijn examens van de KNMO (theorie en praktijk) Er zijn vier examens namelijk A, B, C en D. Het D-examen is het hoogste examen.  Het gaat in overleg met de docent of je dit wilt, muziekvereniging Linfano raadt het wel sterk aan om te streven naar een diploma, maar het is niet verplicht.

Wanneer u het leuk vindt om met ritme te muziek te maken, kies je slagwerk! Drummen in het orkest of bij de melody percussion band: Bij de slagwerklessen of percussie lessen leer je verschillende ritmes lezen en spelen. Als je meer melodie wilt spelen kun je ook vibrafoon, xylofoon, of marimba leren. Je zult merken dat je het met enig oefenen best snel onder de knie hebt.

Lesvorm: Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. De individuele lessen vinden wekelijks plaats op donderdag en duren 30 minuten per les.

Docent: Chiel Zomer (1987)  is naast docent ook de instructeur van de melody percussion band. Op 8 jarige leeftijd zette Chiel Zomer zijn eerste treden in de muziekwereld op trompet bij het Almelo’s Stedelijk Orkest. Zijn liefde voor slagwerk kwam pas op 15 jarige leeftijd bij muziekvereniging Crescendo uit Neede. Na zijn opleiding bij de muziekschool ging hij klassiek slagwerk studeren aan het Conservatorium in Arnhem. Al op 19 jarige leeftijd werd Chiel aangenomen als slagwerker bij het orkest van de Koninklijke Marechaussee en werkt daar nog steeds met veel plezier.

 

Als freelancer uitvoerend musicus heeft Chiel onder andere gespeeld bij het Gelders Orkest, Regiments fanfare Garde grenadiers en jagers (landmacht), Drumfanfare Koninklijke Luchtmacht, Nationaal Jeugd harmonie orkest en het Nationaal jeugd fanfare orkest. Als dirigent/docent is Chiel ook verbonden aan St. Andries Groessen, Wilhelmina Pannerden.

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie of aanmelden voor les neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.