Leerlingenorkest

Het leerlingen orkest is het opleidingsorkest van Linfano en staat onder leiding van Vincent Verhage. Op dit moment spelen er ongeveer 15 leerlingen in (jonge én volwassen leerlingen) aangevuld met enkele ervaren muzikanten, die met veel plezier ervaring opdoen in het samen spelen. 

Het doel is leerlingen de kans te geven om met elkaar muziek te maken en plezier te beleven. Zo doe je orkestervaring op en leer je de fijnere kneepjes van het muziek maken. Zoals naar een dirigent kijken tijdens het spelen. Naar elkaar luisteren, elkaar de ruimte gunnen en maar ook de ruimte nemen wanneer jij een stukje melodie hebt bijvoorbeeld.  In het begin is het best ingewikkeld om je eigen muziekpartij door te spelen terwijl er om je heen heel wat anders klinkt. Je leert hier goed samenwerken en het muzikale gehoor verder te trainen!

Het is een extra oefening naast je individuele lessen en een voorbereiding om in het fanfareorkest mee te spelen. In overleg met je docent en de dirigent wordt het moment van de overstap naar het "grote" orkest of, als je slagwerk speelt, naar de melody percussion band bepaald. Daar wordt op een hoger amateurniveau gespeeld namelijk de derde divisie (er zijn vijf divisies, de eerste is het hoogste/moeilijkste). De muziek die je in het orkest speelt, is heel mooi maar soms ook wel een uitdaging!

Het leerlingenorkest heeft naast de reguliere concertoptredens zoals met het Voorjaarsconcert en het Najaarsconcert, ook regelmatig eigen optredens. Zo hebben ze afgelopen jaar deelgenomen aan het Jeugdfestival Utrecht Blaast! in Vleuten, of geven ze samen met een ander jeugd/leerlingenorkest een dubbelconcert.

Het leerlingen orkest repeteert iedere donderdag van 18.15 tot 19.15 uur in het Trefpunt in Linschoten.

Wil je een keer kijken bij de repetitie? Kom gerust binnen!

Voor meer informatie neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Foto: Ger Wijtsma/phototec.nl

Breadcrumbs