Leerlingenorkest

Het leerlingen orkest is het opleidingsorkest en staat onder leiding van dirigent Olaf Schipper. Op dit moment spelen er ongeveer 14 leerlingen in (jonge én volwassen leerlingen) aangevuld met enkele ervaren muzikanten, die met veel plezier ervaring opdoen in het samen spelen. 

Het doel is leerlingen de kans te geven om met elkaar muziek te maken en plezier te beleven. Zo doen zij orkestervaring op en leren de fijnere kneepjes van het muziek maken. Zoals naar een dirigent kijken tijdens het spelen. Naar elkaar luisteren, elkaar de ruimte gunnen en maar ook de ruimte nemen wanneer jij een stukje melodie hebt bijvoorbeeld.  In het begin is het best ingewikkeld om je eigen muziekpartij door te spelen terwijl er om je heen heel wat anders klinkt. Je leert hier goed samenwerken en het muzikale gehoor verder te trainen.

Het is een extra oefening bij je individuele lessen en een voorbereiding om in de melody percussion band mee te spelen, of bij het orkest. In overleg met de docent en de dirigent wordt het moment van de overstap naar het "grote"orkest of de melody percussion band bepaald. Daar wordt op een hoger amateurniveau gespeeld namelijk de derde divisie (er zijn vijf divisies, de eerste is het hoogste/moeilijkste). De muziek die je in het orkest speelt, is heel mooi maar soms ook wel een uitdaging!

Het leerlingen orkest repeteert iedere donderdagmiddag van 18.30 tot 19.15 uur in het Trefpunt in Linschoten.

Voor meer informatie neem contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.