Dirigent orkest

Lucienne de Valk studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Amsterdam, faculteit Muziek Hilversums Conservatorium. Zij behaalde daar het praktijkdiploma Harmonie Fanfare Directie in 1991 en het diploma Docerend Musicus Klassiek Slagwerk in 1992. Zij vervolgde haar studie directie bij Maurice Hamers en nam deel aan verschillende cursussen op dit gebied in binnen en buitenland. Lucienne heeft tweemaal deelgenomen aan de dirigentenwedstrijd van het Wereld Muziek Concours Kerkrade, waarbij zij beide keren doordrong tot de halve finale.

 
Momenteel is Lucienne werkzaam als dirigent bij het Nederlands Brandweerorkest en vaste vervanger bij verschillende orkesten. Tevens dirigeert zij regelmatig Project- en Play-in orkesten. Daarnaast is zij ook werkzaam als slagwerkdocent bij het Muziek Collectief Bodegraven, Fanfare DSS Aarlanderveen en Fanfare Wilhelmina te Zwammerdam.
 
Sinds 2006 is zij als projectleider betrokken bij verschillende culturele projecten van het Evertshuis in Bodegraven. Verder is zij sinds 2018 werkzaam als cultuurcoach voor leerkrachten in het basisonderwijs binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Tenslotte is Lucienne ook de vaste dirigent van het Fanfare Promotie Orkest van Stichting Streekfestival.