Muziek maken is niet alleen nootjes spelen, het vraagt samenwerking door goed naar elkaar te luisteren. Elkaar ruimte gunnen en ruimte durven nemen, gevoel geven aan de noten zodat het een gevoel oproept bij het publiek.
Het is wetenschappelijk aangetoond dat muziek maken voor de ontwikkeling van de (kinder-)hersenen enorm gezond is. Er worden bruggetjes geslagen tussen de beide hersenhelften. Hierdoor kan de samenwerking tussen hersenen en spieren getraind worden, je kunt via de muziek makkelijker bij de emoties komen en hier uiting aan geven. Het muzikale gehoor wordt getraind, en dit verleer je niet meer. Daarnaast kan het leren van noten en/of ritmes lezen helpen in het oefenen met “gewoon” lezen. Muziek maken met elkaar is ongelooflijk leuk om te doen, gezellig en ontspannend (ondanks inspanning)
 

Het orkest
Momenteel bestaat het orkest uit ongeveer 30 spelende leden waaronder ook jeugdleden die het vereiste niveau hebben.

Belangrijk vinden wij het hebben van plezier in muziek maken, er heerst dan ook een ontspannen en gezellige sfeer. 
Wel hechten we aan enige uitdaging. Er wordt dus van de orkestleden verwacht dat je de muziekstukken thuis zo goed mogelijk instudeert, zodat de repetitie gebruikt kan worden om met elkaar de puntjes op de i te zetten.
 
Bezetting
Omdat wij een fanfare zijn kan de bezetting in drie groepen worden verdeeld, het koper, saxofoons en slagwerk. Elke sectie heeft een belangrijke rol in de klank en de partijen van een muziekstuk.
 
Activiteiten
Het orkest treedt meerdere malen per jaar op. Meestal zijn dit concerten in Linschoten, maar dit kan natuurlijk ook elders of samen met een andere vereniging zijn. Veel concerten vinden binnen plaats, bijvoorbeeld in Dorpshuis De Vaart, maar het kan ook een (zittend) buitenconcert zijn, zoals tijdens Burendag, 4 mei of Koningsdag. 

Verder streven we ernaar om regelmatig onze prestaties te laten beoordelen door een vakkundige jury tijdens een festival of KNMO concours. Wij komen dan uit in de derde divisie.

 
Repetitie
Het orkest repeteert op donderdag avond van 19:30 tot 22.00 uur in schoolgebouw “de Brede Vaart” van Linschoten o.l.v. Alexis Artavanis.
 

Vacatures
Op dit moment is er plek voor invulling op : bugels, trompet, hoorns, allround slagwerkers (drums en percussie) en een paukenist.
Ook op andere instrumenten kan aanvulling welkom zijn.
 
Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen!

Breadcrumbs