Wat houdt het lidmaatschap van Linfano eigenlijk in?

Linfano is altijd op zoek naar enthousiaste muzikanten, jong en oud, om onze vereniging te versterken. Muziek maken is een leuke hobby, zeker als je dat samen doet. Als je graag in een orkest wilt (gaan) spelen is Linfano de goede keuze!

Muziekles
Wil je lid worden, maar speel je nog geen instrument? Geen probleem, want we hebben onze eigen opleiding. Tijdens de lessen word je opgeleid om later in groepsverband in één van de orkesten samen met de andere leden muziek te maken. Daarnaast kun je ook deelnemen aan de landelijke muziekexamens. We hebben bevoegde en zeer ervaren muziekdocenten in dienst. Een instrument kun je in bruikleen krijgen, je hoeft dus geen eigen instrument aan te schaffen.

Ervaren muzikant zijn uiteraard ook van harte welkom in ons orkest!

AMV Cursus
Speciaal voor jongere kinderen van groep 4 en 5 van de basisschool geeft Linfano elk jaar een cursus Algemene Muzikale Vorming (AMV). Dit is een echte muzikale ontdekkingsreis waarin kinderen spelenderwijs thuis worden gebracht in de muziek. De AMV-cursus begint in januari en bestaat uit 10 lessen.

Ben je ouder dan 8 jaar? Dan kun je vaak direct beginnen met lessen en leer je op je ‘eigen’ instrument noten lezen.

Meer dan alleen muziekles
Je krijgt niet alleen muzieklessen. Je bent ook lid van een vereniging.
Naast het maken van muziek doen we als vereniging ook verschillende leuke activiteiten, zoals bijvoorbeeld een jeugduitje of een barbecue. Samen zorgen we ervoor dat Linfano een gezellige en bloeiende vereniging blijft.

Zoals bij elke vereniging hebben wij hulp nodig van de leden om alles te organiseren en te regelen. Er wordt dus verwacht dat  de leden en de ouders van jeugdleden ook een bijdrage leveren aan vrijwilligerswerk. Denk hierbij aan het klaarzetten van de zaal bij concerten en hulp bij acties zoals de plantenactie. Vele handen maken licht werk en ervaring heeft geleerd dat dit altijd erg gezellige acties zijn. Je kunt ook deelnemen aan een van de commissies binnen de vereniging, zoals bijvoorbeeld de muziekcommissie, technische commissie, jeugdcommissie of de concertcommissie. 

Wel hechten we waarde aan enige uitdaging. We komen uit in de 3e divisie, dus er wordt van de orkestleden verwacht dat je de muziekstukken thuis zo goed mogelijk instudeert, zodat de repetitie gebruikt kan worden om met elkaar de puntjes op de i te zetten.

Repetitie
Kom gerust een keer langs op een repetitie om de sfeer te proeven en te luisteren. De koffie (of wat anders) staat altijd klaar.
Alle onderdelen van Linfano repeteren op donderdag avond:

- Leerlingenorkest van 18:15 – 19:15 uur in ’t Trefpunt (Jacob Barneveldstraat 17)

- Fanfare orkest van 19:30 tot 22.00 uur in De Brede Vaart (Laan van Rapijnen36)

- Melody percussion band van 19:30 tot 22.00 uur in ’t Trefpunt (Jacob Barneveldstraat 17)

Op proef
Het is ook mogelijk om het lidmaatschap voor een bepaalde periode uit proberen, alvorens daadwerkelijk lid te worden.

Lid worden?
Is muziek maken in verenigingsverband iets voor jou? Wil je graag een instrument leren bespelen? Of heb je al ooit muziek gemaakt en wil je het weer oppakken? Neem dan voor meer informatie of aanmelden contact op via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Breadcrumbs