Vereniging

De naam Linfano staat voor LINschotens FANfare Orkest. Maar dat betekent niet dat onze muziekvereniging alleen uit een fanfareorkest bestaat. We hebben ook een Melody Percussion Band (malletband). Ook hebben we een leerlingen orkest.  De verschillende onderdelen van de vereniging laten zich graag en regelmatig horen met concerten en op vaste festiviteiten op het dorp.

Het fanfareorkest en de melody percussionband kunnen ieder afzonderlijk maar bij voorkeur  gezamenlijk optredens verzorgen en zijn hiervoor in te huren. Bijvoorbeeld om een serenade te brengen aan een jubilaris, jarige of geslaagde.

Totaal telt de vereniging ongeveer 60 leden van uiteenlopende leeftijden. Je kunt al met 7 jaar beginnen en je kunt het ook tot hoge leeftijd volhouden We maken in teamverband leuke en mooie muziek. Gelukkig hebben wij ook veel leden die al gedurende langere tijd lid zijn. De muziekvereniging heeft zelfs een muzikant die meer dan 50 jaar lid is! Het leuke is dat de verschillende leeftijden samenwerken, elkaar stimuleren en aanvullen. Soms zijn het de jongeren die de wat ouderen helpen, en soms andersom.
Bij Muziekvereniging Linfano vinden het belangrijk dat iedereen plezier heeft in het maken van muziek. Het is tenslotte voor een ieder zijn hobby. Maar we willen hierbij wel kwaliteit bieden aan het publiek dus er wordt met elkaar ook serieus gewerkt aan het uitdiepen van muziekstukken. Wij doen dit in een gezellige en ontspannen sfeer, zodat iedereen het beste van zichzelf kan laten zien. Een ieder wordt in zijn waarde wordt gelaten op zijn muzikale niveau. Dat betekent dat er onderling ook enige niveau verschillen zijn. De instructeur en dirigent houden daar rekening mee met het verdelen van de partijen en passen deze waar nodig aan. Het wordt niet erg gevonden wanneer een partij echt te lastig voor je blijkt. Wel wordt er van je verwacht dat je thuis je muziekstukken zo goed mogelijk instudeert. Ook wanneer je vind dat je weinig uitdaging hebt in de muziek, kun je bespreken wat je zou willen. Zo kan iedereen zoveel mogelijk groeien en ervaring op doen om zijn muzikale talenten te ontwikkelen.

Samen en enthousiast werken aan goede kwaliteit en mooi resultaat waar het publiek van kan genieten!

 

Breadcrumbs