Momenteel bestaat de Melody Percussion Band (MPB) uit een leuke sociale  groep van een 14 tal leden en zijn er ook jeugdige slagwerkers in opleiding. Zij spelen mee in het leerlingen orkest.

Gezelligheid, maar wel serieus werken om de kwaliteit te verbeteren. Plezier hebben in muziek maken daar staat de Melody Percussion Band voor. Hoewel de muzikanten onderling best in niveau verschillen stimuleert men elkaar om met percussie en slagwerk mooie en afwisselende muziek te maken. De muziekkeuze wordt zo gekozen dat er voor iedereen wel iets tussen zit.


Bezetting

Ons huidige instrumentarium kan in twee groepen worden verdeeld: Melodisch slagwerk en Ongestemde slagwerk.

Voor het melodische slagwerk hebben we momenteel een basmarimba, een concertmarimba en een aantal marching-marimba’s, twee concertxylofoons en een aantal marching- xylofoons, een aantal marchingbells en een vibrafoon.

Het ongestemde slagwerk bestaat o.a. uit snaredrum, basdrum, drumset, pauken, concert-toms, conga’s, bongo’s, cymbals, templeblocks en diverse kleine percussie-instrumenten zoals maracas, quiro, triangel, beatring, cowbell ".

Instructeur
Marcel Heijnen, kijk voor meer informatie over Marcel onder het kopje dirigent/instructeur

Activiteiten
De MPB speelt een keer of  5 per jaar tijdens concerten met het orkest in het dorp, maar ook lopen wij daarnaast nog een keer of 8 per jaar op straat met het hele korps. Hierbij wordt van de MPB muzikanten verwacht dat zij de muziekstukken uit het hoofd spelen. Daarnaast worden er marsrepetities gehouden; waarbij geoefend wordt in het netjes in rotten op straat lopen. Hiervoor hebben wij een kundige tambour-maître voorop lopen.

Verder streven we ernaar om tweejaarlijks onze prestaties te laten beoordelen door een vakkundige jury tijdens een festival en vierjaarlijks KNMO concours. Wij komen dan uit in de derde divisie.

Repetitie
De Melody Percussion Band repeteert op donderdag avond van 19:30 tot 22.00 uur in het Trefpunt van Linschoten (Jacob Barneveldstraat 17)

Kom gerust eens langs om een kijkje te nemen!