Voor het opzeggen van het lidmaatschap/cursus geldt een opzegtermijn van drie maanden.

 

Aan het eind van het jaar zal er een verrekening plaatsvinden indien er meer of minder lessen zijn gegeven door de docent.
Wanneer een les wordt afgezegd door de leerling dient deze les wel te worden betaald.

Jeugdfonds Sport en Cultuur: Is het lastig om de lessen te betalen? Het Jeugdfonds Sport & Cultuur helpt! Het Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt het lesgeld en/of benodigdheden voor kinderen en jongeren uit gezinnen waar thuis te weinig geld is. Kijk bij tabblad Jeugdcultuurfonds  of op https://jeugdfondssportencultuur.nl/

Muziekles:
Iedereen vanaf 7 jaar is welkom om les te volgen.
Onze muzieklessen worden door conservatorium gediplomeerde docenten gegeven. In overleg met de docent, dirigent of instructeur kun je deelnemen aan ons leerlingenorkest, het fanfareorkest of de melody-percussionband.


Wanneer je les krijgt van een van onze docenten dan betaal je contributie en lesgeld. Je start een cursus tot wederopzegging met een opzegtermijn van drie maanden.

De docenten stellen zelf het lesrooster samen voor het lesseizoen. Zij proberen hierin zoveel mogelijk om de schoolvakanties heen te plannen. Onderling ruilen met een mede leerling is mogelijk.

Lesboeken dien je zelf aan te schaffen, dit gaat in overleg met de docent. 

Het instrument:
Wanneer je muziek komt maken bij de muziekvereniging kun je ervoor kiezen om dit met een eigen instrument te doen.  De kosten voor onderhoud/reparaties en verzekering zijn dan voor jezelf. 
Mits op voorraad kun je ook een instrument (met koffer) in bruikleen van de muziekvereniging te nemen. Wij zorgen voor een werkend instrument om op te spelen. Voor verzekering en onderhoud of reparaties betaal je een extra bedrag aan het instrumentenfonds. Dit is naast de contributie en eventueel lesgeld.

Overige materialen:
Een gewoon muziekstandaard is gemakkelijk online aan te schaffen. Deze kost gemiddeld tussen de 10 en 15 euro. 
Daarnaast heb je een aantal kleine materialen nodig zoals ventielolie of rietjes. Behalve rietjes voor de saxofoons zijn deze kosten over het algemeen eenmalig.

Muziek orkesten:
De te spelen partijen krijg je via de muziekcommissie van de orkesten aangeleverd. 


Uniform:
Het leerlingenorkest draagt tijdens optredens een poloshirt dat je in bruikleen krijgt van Linfano.

Wanneer je gaat meespelen bij het fanfareorkest of de melody-percussionband krijg je een uniform en een poloshirt in bruikleen. Er wordt per optreden bekeken welke kleding er wordt aangetrokken, afhankelijk van bijvoorbeeld weersomstandigheden, formeel/informeel concert en dergelijke. 

 

Breadcrumbs