Afbeeldingsresultaat voor slagwerk

 

Het verzorgen van een goede muziekopleiding is een kerntaak van Linfano. Wij verzorgen met eigen docenten, een volwaardige muziekopleiding voor kinderen en volwassenen! Muziek leren maken draagt bij aan persoonlijke groei en een harmonieuze ontwikkeling. Als eerste start maakt een leerling onder begeleiding van de muziekdocent zich de grondbeginselen van het bespelen van een instrument eigen. Dat gebeurt tijdens een half uur les per week en door thuis te oefenen. Zijn voldoende vorderingen gemaakt, dan kan de leerling instromen in het leerlingenorkest. In overleg met de docent stroom je door naar het grote orkest.

Onze docenten zijn zelf professionele musici en zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Tijdens de individuele lessen leer je een instrument te bespelen. 

Bij Linfano kun je ook examens doen. Dit zijn examens van de KNMO (theorie en praktijk) Er zijn vier examens namelijk A, B, C en D. Het D-examen is het hoogste examen.  Het gaat in overleg met de docent of je dit wilt, muziekvereniging Linfano raadt het wel sterk aan om te streven naar een diploma, maar het is niet verplicht.

Wanneer u het leuk vindt om met ritme te muziek te maken, kies je slagwerk! Drummen in het orkest of bij de melody percussion band: Bij de slagwerklessen of percussie lessen leer je verschillende ritmes lezen en spelen. Als je meer melodie wilt spelen kun je ook vibrafoon, xylofoon, of marimba leren. Je zult merken dat je het met enig oefenen best snel onder de knie hebt.

Lesvorm: Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. De individuele lessen vinden wekelijks plaats op donderdag en duren 30 minuten per les.

  

Docent: Marten van den Bijlaard studeerde klassiek slagwerk aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij o.a. Wim Vos en Luuk Nachtegaal. Na het behalen van zijn einddiploma vervolgde hij zijn studie bij Nick Woud en Robert Van Sice in Utrecht. Hij volgde masterclasses in Porto, Aberdeen en Oslo, waar hij als 18-jarige student werd aangenomen als paukenist/slagwerker van het Noors Nationaal Jeugdorkest.
Reeds tijdens zijn studie aan het Koninklijk Conservatorium specialiseerde hij zich niet alleen in 20ste eeuwse muziek, maar ontwikkelde hij ook een grote affiniteit met de authentieke uitvoeringspraktijk van muziek uit de 17de en 18de eeuw. 
Behalve met zijn werk als (barok-)paukenist in Nederlandse, Belgische en Duitse orkesten en operagezelschappen, houdt hij zich bezig met zeer diverse muziekstijlen: van village-klezmer tot moderne gamelan en van musicals tot jeugdtheater. 
Marten is als vaste speler of als remplaçant regelmatig te horen bij orkesten en ensembles als het Nederlands Trompet Consort, Concerto d'Amsterdam en het orkest van de Domcantorij Utrecht.
Voor de NCRV maakte hij muziek bij het tv-programma Vieringen en in 2004 arrangeerde hij muziek voor de jubileumtournee van het Holland Boys Choir. 
Van 2001 tot 2005 was hij percussionist en slagwerker bij o.a. de musicals Aida en The Sound of Music van Joop v/d Ende Theaterproducties.
Als solo- en ensemble-slagwerker trad hij op in o.m. Berlijn, Sevilla, Athene, Moskou, Amman en Jakarta.

Naast zijn werk als uitvoerend en docerend musicus geeft Marten cursussen en advies op het gebied van organisatie, kunst en cultuur en coördineert en produceert hij sinds 2010 educatieve projecten bij o.a. het Bachfestival Dordrecht.

 

©MvdBijlaard. Doorsturen, publiceren en/of wijzigen van (delen van) van dit document alleen na schriftelijke toestemming.  Neem voor publicatie en/of inkorten dan wel wijzigen van de tekst of het bewerken van de afbeeldingen even contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie of aanmelden voor les neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.