Afbeeldingsresultaat voor slagwerk

 

Het verzorgen van een goede muziekopleiding is een kerntaak van Linfano. Wij verzorgen met eigen docenten, een volwaardige muziekopleiding voor kinderen en volwassenen! Muziek leren maken draagt bij aan persoonlijke groei en een harmonieuze ontwikkeling. Als eerste start maakt een leerling onder begeleiding van de muziekdocent zich de grondbeginselen van het bespelen van een instrument eigen. Dat gebeurt tijdens een half uur les per week en door thuis te oefenen. Zijn voldoende vorderingen gemaakt, dan kan de leerling instromen in het leerlingenorkest. In overleg met de docent stroom je door naar het grote orkest.

Onze docenten zijn zelf professionele musici en zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Tijdens de individuele lessen leer je een instrument te bespelen. 

Bij Linfano kun je ook examens doen. Dit zijn examens van de KNMO (theorie en praktijk) Er zijn vier examens namelijk A, B, C en D. Het D-examen is het hoogste examen.  Het gaat in overleg met de docent of je dit wilt, muziekvereniging Linfano raadt het wel sterk aan om te streven naar een diploma, maar het is niet verplicht.

Wanneer u het leuk vindt om met ritme te muziek te maken, kies je slagwerk! Drummen in het orkest of bij de melody percussion band: Bij de slagwerklessen of percussie lessen leer je verschillende ritmes lezen en spelen. Als je meer melodie wilt spelen kun je ook vibrafoon, xylofoon, of marimba leren. Je zult merken dat je het met enig oefenen best snel onder de knie hebt.

Lesvorm: Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. De individuele lessen vinden wekelijks plaats op donderdag en duren 30 minuten per les.

  

Docent: Marcel Heijnen

Op jonge leeftijd werd Marcel gegrepen door het slagwerkvirus toen een drumband voor zijn neus langs marcheerde. Na de nodige potten en pannen, bestek, speelgoed en andere materialen versleten te hebben, kreeg hij vanaf zijn 8e jaar zijn eerste slagwerklessen.

Later besloot hij van muziek zijn beroep te maken en ging hij naar het conservatorium. Aangezien hij altijd heel breed geïnteresseerd was geweest in muziek vond hij het in eerste instantie moeilijk om te kiezen tussen Klassiek Slagwerk en Jazz Drums. Gelukkig hoefde hij niet te kiezen en heeft hij het allebei gestudeerd: eerst Klassiek, daarna nog Jazz. Beide studies aan het Brabants Conservatorium in Tilburg heeft hij met uitstekende resultaten afgerond.

Tevens is hij vanaf zijn eerste studiejaar meteen gaan lesgeven en dirigeren. Ook hier heeft hij steeds uitdaging en afwisseling gezocht, wat resulteert in een flinke ervaring op lesgebied en diverse groepen en orkesten die hij heeft mogen dirigeren.

Marcel vindt het leuk om veel verschillende dingen te doen. Hij heeft dan ook als slagwerker gespeeld in verschillende orkesten, popbands, jazzbands, ensembles en musicals.

Naast zijn muzikale activiteiten heeft hij ook nog een passie voor sport. Sinds 2008 is hij de individuele uitdaging van de triathlon aangegaan. Tijdens de vrije uurtjes die overblijven naast het lesgeven, dirigeren, spelen, arrangeren wordt dus hard getraind aan zwemmen, fietsen en lopen.

Naast zijn werk als instructeur en docent bij Linfano is Marcel ook betrokken bij de slagwerkgroep van Fanfare St. Nicasius Heeze en bij de Melodie Percussiegroep van de Koninklijke Biltse Harmonie.

 

 

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie of aanmelden voor les neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.