Marcel Heijnen

Op jonge leeftijd werd Marcel gegrepen door het slagwerkvirus toen een drumband voor zijn neus langs marcheerde. Na de nodige potten en pannen, bestek, speelgoed en andere materialen versleten te hebben, kreeg hij vanaf zijn 8e jaar zijn eerste slagwerklessen.

 

Later besloot hij van muziek zijn beroep te maken en ging hij naar het conservatorium. Aangezien hij altijd heel breed geïnteresseerd was geweest in muziek vond hij het in eerste instantie moeilijk om te kiezen tussen Klassiek Slagwerk en Jazz Drums. Gelukkig hoefde hij niet te kiezen en heeft hij het allebei gestudeerd: eerst Klassiek, daarna nog Jazz. Beide studies aan het Brabants Conservatorium in Tilburg heeft hij met uitstekende resultaten afgerond.

Tevens is hij vanaf zijn eerste studiejaar meteen gaan lesgeven en dirigeren. Ook hier heeft hij steeds uitdaging en afwisseling gezocht, wat resulteert in een flinke ervaring op lesgebied en diverse groepen en orkesten die hij heeft mogen dirigeren.

Marcel vindt het leuk om veel verschillende dingen te doen. Hij heeft dan ook als slagwerker gespeeld in verschillende orkesten, popbands, jazzbands, ensembles en musicals.

Naast zijn muzikale activiteiten heeft hij ook nog een passie voor sport. Sinds 2008 is hij de individuele uitdaging van de triathlon aangegaan. Tijdens de vrije uurtjes die overblijven naast het lesgeven, dirigeren, spelen, arrangeren wordt dus hard getraind aan zwemmen, fietsen en lopen.

Naast instructeur bij Linfano is Marcel ook betrokken bij de slagwerkgroep van Fanfare St. Nicasius Heeze en bij de Melodie Percussiegroep van de Koninklijke Biltse Harmonie.