Het verzorgen van een goede muziekopleiding is een kerntaak van Linfano. Wij verzorgen met eigen docenten, een volwaardige muziekopleiding voor kinderen en volwassenen! Muziek leren maken draagt bij aan persoonlijke groei en een harmonieuze ontwikkeling. Als eerste start maakt een leerling onder begeleiding van de muziekdocent zich de grondbeginselen van het bespelen van een instrument eigen. Dat gebeurt tijdens een half uur les per week en door thuis te oefenen. Zijn voldoende vorderingen gemaakt, dan kan de leerling instromen in het leerlingenorkest. In overleg met de docent stroom je door naar het grote orkest.

Koper instrumenten welke gebruikt worden bij de fanfare zijn trompet, bugel, hoorn, trombone, bariton en euphonium en bastuba. 

Afbeeldingsresultaat voor koper instrumenten

Onze docenten zijn zelf professionele musici en zijn afgestudeerd aan het conservatorium. Tijdens de individuele lessen leer je een instrument te bespelen.  

Bij Linfano kun je ook examens doen. Dit zijn examens van de KNMO (theorie en praktijk) Er zijn vier examens namelijk A, B, C en D. Het D-examen is het hoogste examen.  Het gaat in overleg met de docent of je dit wilt, muziekvereniging Linfano raadt het wel sterk aan om te streven naar een diploma, maar het is niet verplicht.

Lesvorm: Volwassenen en kinderen vanaf 7 jaar. De individuele lessen vinden meestal wekelijks op dinsdag en duren 30 minuten per les.

Docent: Vincent Verhage heeft een uitgebreide ervaring als dirigent en muzikant op het hoogste niveau en blijft zich breed ontwikkelen.  Hij is van 2011-2018 aan Linfano verbonden geweest als dirigent en is inmiddels onze koper docent. Vincent weet met enthousiasme en opgewektheid zijn kennis over te brengen op de leerlingen. Serieus werken maar met veel plezier, humor, vriendelijkheid en eindeloos geduld. Met zijn allen plezierig werken aan een mooi resultaat. Zingen met dat apparaat!  Is een term die veel door hem geroepen wordt. Dit heeft er in geresulteerd dat het fanfare orkest Linfano in 2011 onder leiding van Vincent promoveerde naar de derde divisie van het KNMO concours en in november 2015 met gemiddeld 84,33 punten een flinke eerste prijs haalde in de derde divisie.

Vincent heeft Hafabra-directie gestudeerd aan het Artez Conservatorium en het Utrechts Conservatorium bij respectievelijk Hennie Ramaekers en Danny Oosterman. Op het Utrechts Conservatorium behaalde Vincent zijn Master.

Als tuba-solist is hij regelmatig te horen geweest bij diverse orkesten. 

Naast docent koper bij muziek vereniging Linfano is Vincent ook dirigent bij brassband Amersfoort, Crescendo uit Voorthuizen en harmonie KTSM uit Tiel. Daarnaast is hij ook meerdere malen dirigent geweest van Jeugdmuziekkamp en het ZON 2021.

Geïnteresseerd? 

Voor meer informatie of aanmelden voor les neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Breadcrumbs